Inspiration för 1300 kristdemokrater

Nu i helgen är över 1300 kristdemokrater samlade i Göteborg för att delta i partiets "kommun-och landstingsdagar". Det är oerhört inspirerande att få umgås, delta i seminarier och öka på sin kunskap men också få stöd och hjälp inför kommande val. Kristdemokraterna vill inte vara ett 4%-parti utan har betydligt högre ambitioner. Det märks på konferensen att många vill mycket mer och nu gäller det att övertyga väljarna om partiets politik.
Traditionsenligt inledde partiledaren med ett tal. Detta kommer nu att granskas av redaktörer runt om på landets redaktioner och det ska bli spännande att ta del av vad som når ut.
Under punkten valstrategi visste vi inte riktigt vad som skulle hända, men upp på scenen klev alliansens fyra partiledare och gjorde ett mycket bra framförande.
Göran beskrev att man måste vara ödmjuk i politiken och inse att man ibland måste ändra sig: 2006 drev han hårt att det är nyttigt och välbehövligt med regeringsskifte. I dag har han budskapet: Omvälj regeringen.
Statsministern talade om vikten av förberedelse och att hålla ihop. Han visade tydligt att alliansen är fyra olika partier men vill verka tillsammans. Väljarna har valt in många partier i riksdagen och alliansen är ett sammansvetsat gäng och vill nu bli omvalda för tredje gången.
Björklund är bra på att tala i korta meningar och bilder. Efter att ha talat om alla de skatter som MP vill införa sammanfattade han "Om man beskattar allting som rör sig så leder det till att Sverige kommer att stå still". Annie Lööf gick hem hos många då hon talade mycket väl om kristdemokraterna i Jönköpings län och menade att de är en viktig förebild.
I kväll kommer det att hållas en särskild jubileumsfest med tanke på att partiet firar 50 år. Dagarna fortsätter i morgon och övergår sedan i utbildningsdagar.