På 1:a maj sprids visionerna

I dag samlas mängder av människor för att demonstrera. Plakat fylls med budskap och krav framförs. Själv börjar jag dagen med att läsa i Kristdemokraternas medlemstidning Anna Closes ledarartikel. Den handlar om politisk bildsättning. Trots att Sverige har lyckats oerhört väl i den finansiella och ekonomiska kris som rått under flera år så är socialdemokraterna ihärdiga med att tala om en situation i "fritt fall". Just de orden verkar de ha fått från någon partistrateg för det hörs inom nästan alla politikområden, inte minst då S-ledamöter diskuterar skolans tillstånd. Men omvärlden anser att den svenska regeringen har lett landet på ett föredömligt sätt. Att bli profet i sin hemstad är ett begrepp som ofta används då man ska beskriva hur svårt det är att beskriva sin egen framgång och styrka, men det verkar vara vad regeringen råkar ut för.
Anna Close menar att vi ska lyssna till bl a Washington Post som skriver "Almost every developed natione in the world was walloped by the financial crisis, their economies paralyzed, their prospects for the future muddied. And then there is Sweden, the rock star of the recovery". Inga dåliga ord!
När jag skriver detta har inte 1:a maj-tågen dragit igång och därför är budskapen obekanta. Säkert kommer många att skrika "fritt fall" och plädera för en regering som återinför bidrag, skapar arbetslöshet genom ökad beskattning och tar över besluten från individen för att "politikerna vet bäst". Men de ord som de kommer att använda är säkert inte dessa. Det är bra att visioner sprids. Det är bra att väljarna formulerar sina krav. Förhoppningsvis kan 1:a maj leda till att fler hittar sitt parti.
Vi kristdemokrater är spända på uppmärksamheten kring satsningarna i Uppsala. De senaste åren har det varit KD som samlat de stora skarorna. Sådant ser vi gärna mer av!