Sista insändaren innan valet på söndag

Jag har försökt att vara aktiv med att skriva debattartiklar inför Europaparlamentsvalet. När veckan är över ska jag göra en sammanställning. Det är ett enkelt och billigt sätt att påverka. Visst blir man lite svartis då man ser påkostade alster från andra partier. Många har stora resurser och har samlat i ladorna för att nu se till att de är starka i kampanjkassan. Men samtidigt är det nog så att man aldrig kan "köpa" några röster. Även om annonserna eller trycksakerna är läckra så handlar de om form. Det som är viktigt är innehållet.
 
Denna vecka blir det säkert trångt på insändarsidorna. Kanske är detta den sista insändaren som jag får publicerat innan valet den 25 maj.
 
Din röst kan avgöra vem som styr i EU

Jag har mött många under EU-valskampanjen som säger att de inte ska rösta alls. Men att avstå innebär att man gynnar de främlingsfientliga partierna. De har stöd bland vissa väljare. Om många struntar i valet innebär det att de som inte tror på alla människors lika värde får ett större genomslag än om många röstar på något av de partier som står för grundläggande demokratiska värderingar. Därför är uppmaningen att du ska delta i valet. Om din röst uteblir har du därmed stärkt de som är främlingsfientliga.

 Conny Brännberg (KD)
Kandidat i Europaparlamentsvalet