De osäkra väljarna avgör

Det blir en rysare på Söndag. Det är många som fortfarande inte avgjort sig för vilket parti som får deras valsedel. För några månader sedan var alliansen uträknad men nu verkar det som att det blir en jämn match. Varje röst och varje kryss har stor betydelse.
Under denna valrörelse har vi strävat efter att som kristdemokrater kämpa tillsammans. Personer från lokalavdelningar, regionens förtroendevalda och riksdagsledamöter har stått sida vid sida och kämpat tillsammans. I Skaraborg har vi arbetat som ett lag och stöttat varandra. På flera platser har lokala kristdemokrater framträtt som kommunalrådskandidater, jag har ett stort stöd för att bli regionråd och vi verkar för att Annika Eclund ska bli omvald till riksdagen.
Vi kör stenhårt ända in i kaklet. I går var jag tillsammans med Eva-Lott Gram och Annika Eclund på besök hos Taktik Center i Skövde. Det är ett företag som arbetar med personer som finns i Fas 3. Vi fick en god inblick i förhållandena för många som stått utanför arbetsmarknaden en längre tid. Vi blev tagna över de samtal som vi hade och den oerhört presssade situation som många arbetslösa står i. Vi var på ett sätt nedstämda när vi åkte därifrån, men samtidigt övertygade om att vi måste fortsätta vår kamp för alla människors lika värde och att alla människor har rätt till en omstart i livet. Vi fick med oss en rejäl "hemläxa" efter besöket och vi kommer att återkomma till frågan om hur vi bemöter våra arbetslösa. Det blev ett tänkvärt studiebesök. I dag fortsätter vi med att vara ute och möta väljare.