Vad bygger det goda samhället?

Vi som är kristdemokrater har en bestämd uppfattning avseende samhällets viktigaste byggsten. Vi menar att det är familjen, den lilla och nära gemenskapen, där man får öva sig i hänsynstagande och solidaritet. En del invänder mot att vi använder familjen som begrepp. Vi menar att det är något som alla kan identifiera sig med, men ändå kan det definieras vidare för många än bara pappa, mamma och barn. Många av våra nysvenskar använder andra ord och där kan släkt och klan vara begrepp som är mer rätt. Många barn har starka band till sina kusiner. Ofta beror det på att syskon håller kontakterna och barnen kanske följer varandra sen tidiga barnsben. Att säga att farmor eller mormor inte tillhör familjen känns också främmande.
Men begreppet familjen väcker också känslor. Vänsterföreträdare gillar inte begreppet och det har till och med utropats "död åt familjen".
Vid kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar i Västerås använder vår partiledare Ebba Busch Thor ordet "TILLIT" och menade att det är vad samhällets invånare behöver. Tillit är något som man får möjlighet att öva och utöva i familjen. Under uppväxtåren är det massor med egenskaper som ska främjas och tilliten är en av dem.
Vi kommer att fortsatt tala om att vi är Familjepartiet.