Imponerad av alla frivilliginsatser

Eldsjäl är ett vackert ord. Det innebär att man brinner för något. Man har passion och satsar. Inom civilsamhället finns det många eldsjälar. Personer som klipper gräs, tvättar kläder, lagar mat, ringer uppmuntrande samtal, tar sig tid till samtal, erbjuder en stödjande arm för en promenad, som fixar och donar och ser till att saker och ting fungerar. Många, kanske de allra flesta eldsjälar, gör det utan ekonomisk ersättning. Det är något inre som driver dem att ställa upp för alla människor.
På min näthinna finns de som stod på perrongerna i höstas och delade ut matpaket till trötta flyktingar som kom till en station. Ett vänligt mottagande, kanske några värmande klädesplagg och lite vätska och mat var första kontakten för tusentals nyanlända till Sverige. Migrationsverket har de fullt upp och slet verkligen för att ordna logi, men vad hade de inte gjort utan alla dessa frivilliga.
Vi kan säga att i vårt samhälle lever många vardagshjältar. Sådana som ställer upp för sina medmänniskor och gör en oerhört värdefull insats.
Kanske möter du en eldsjäl idag? Ge då denne en rejäl uppmuntran!