Om vänlighet, uppmuntran och mjuka ord

Jag möter ibland personer som minns sådant som sagts för länge sedan. Sådant som ligger och skaver och gör ont. Några slags inre sår. Det kanske bara var några få ord som uttalades men de har följt med och lett till stora följder. Att säga några nedsättande ord till ett litet barn kan få detta barn att bära ett tungt ok hela livet. Vissa ord verkar etsa sig fast inom vissa människor. Andra är som teflonpannor, det bara rinner av.
Att få höra "du är kass" eller "du är ful" tar bara någon sekund att förmedlas men kan bli så oerhört destruktivt.
Men motsatsen fungerar också på liknande sätt. Positiva ord, något uppskattande, en komplimang, blir som ett frö som slår rot och växer till något större, Att säga vackra och mjuka saker stärker vår inre människa och gör att vi mår bättre.
Därför är ord så viktiga. De förmedlar mycket mer än bara de tecken som de kan beskrivas som. Ord formuleras av någon och riktas till en annan. Tänk om vi kunde lägga band på tungan och undvika de där negativa uttrycken, de nedsättande kommentarerna, det som kränker, det som mindregör och istället använda positiva uttryck.
Sådana människor, de som förmedlar positiva saker, de som delar med sig av uppskattning, sådana personer dras man till. Man vill vara i deras närhet.
Dagens uppmaning: Bli en sådan person som förmedlar positiva budskap. i längden så är det inte bara andra som växer utan du förändras också själv. Testa och se!