Lagom vila - lagom arbete

För oss förtroendevalda är det hektiska tider just nu. Vi håller på med förberedelserna av valrörelsen. Det är inte så mycket som väljarna märker, men det handlar om produktion av olika former av material som sysselsätter oss. Texter ska skrivas, trycksaker tas fram, foton och filmer ska förberedas och dessutom börjar allt fler höra av sig inför valet. Att väljarna och media är intresserade gillar vi självfallet.
Men då det är intensiva dagar så är det också viktigt att kunna släppa stressen och göra annat. Nu blev det en familjehelg som lite avbrott.
 
Det är många som använder ordet "livspussel". Det är väldigt många bitar i det vardagliga pusslet som hänger ihop. Om något går fel så blir det liksom problem hela vägen i den dagliga kedjan. Jag tillhör de som är tidsoptimister och är kollektivtrafikresenär. Ska jag till ett möte så tar jag det tåg som kommer så nära mötet som möjligt. I regel brukar tågen gå i rätt tid, men det händer att det blir förseningar och då skjuts hela dagen framåt eller man t om missar något.
Det finns en regel i livet som handlar om sådd och skörd. Det man sår det får man skörda. Den som stressar och får mycket uträttad kan också inse att det fanns annan sådd som också var viktig. Alla kan nog arbeta för mycket och då är det viktigt att man också unnar sig en liten paus i arbetet. Att umgås med barnbarn är inte dumt. Man får då ett annat perspektiv på livet och vad som är viktigt.