Nu är Almedalen igång

 
Årets upplaga av Almedalen har dragit igång. Västra Götalandsregionen finns åter på Västsvenska Arenan, alldeles vid Kruttornet, tillsammans med Göteborgs Stad, Västsvenska Handelskammaren och de fem lärosäten i Västsverige. Arenan har blivit en samlingsplats för många och utbudet av event är stort. Mycket handlar om digitalisering, om medier och hållbarhet. Kulturens huvudseminarium blir på måndagen och frågeställningen är "Snacka om nyheter - och vilka medier väljer unga? Det ska bli väldigt intressant att delta i panelsamtal där två av regeringens ministrar kommer att medverka.
Redan idag drog Kristdemokraterna igång. Under det något provocerande rubriken " Har Landstingen gjort sitt" handlade det om vårdens framtida huvudmän. En rad sakkunniga personer deltog i samtalet där Acko Ankarberg Johansson företrädde partiet och alla var överens om att dagens 21 huvudmän klarar inte uppdraget och en nationell samordning är nödvändig.
 
 
Under veckan kommer det att anordnas över 4000 seminarier och andra event. Första dagen var Moderaternas och Sveriges blivande statsminister Ulf Kristersson höll sitt första tal på Almedalen som partiledare. Han resonerade klokt och kom med många förslag, men han lyfte inte direkt publiken. Det var mer som ett lågmält samtal, men han hade många bra inslag. Jag har inte hört honom live tidigare och det ska bli spännande att få lyssna till de olika partiledarna.