Filmproduktion och rymdforskning

Det är väldigt spännande att vara förtroendevald. Som politiker får man insikt och kunskap inom väldigt många områden. Tack vare att människor hör av sig, via mejl eller telefon eller pratar med en då man är ute och handlar får man en massa idéer och tankar på frågor som man kan ta upp som politiker. Ett annat bra sätt är att vara ute och besöka olika verksamheter.

Idag har vi regionfullmäktige i Vänersborg. Det är vårt "parlament" i Västra Götaland. Som politiker kan man agera på många olika sätt.

Idag valde jag att använda mig av s k interpellationer. Det är ett sätt att rikta en fråga till en ansvarig politiker. I dag blev det två sådana.

Förra regionfullmäktige diskuterade jag representation inom Film i Väst. I dag var det åter ett samtal om Film i Väst och jag hade ställt frågor om hur bolaget bidragit till att skapa arbetstillfällen i länet?

Den andra interpellationen hade sin upprinnelse i ett studiebesök på Volvo Aero i Trollhättan. Tillsammans med andra kristdemokratiska politiker (Riksdagsledamöter, region- och kommunpolitiker) fick vi en god inblick i den spjutspetskompetens kring rymdfordon som finns i Trollhättan. Detta besök ledde till att jag idag hade en diskussion om Sveriges roll i det europeiska rymdforskningsarbetet. 

Som förtroendevald blir man allmänbildad och förhoppningsvis är man med och skapar en god utveckling och förståelse kring utvecklingsområden. Idag blev det alltså både film och rymdforskning som var mina bidra till debatten i Vänersborg.