Ny badsjö invigd i Skövde

Boulognersjön är åter i bruk. För många Skövdebor så var detta en oas under 30-50-talen men sedan avtog intresset och sjön förföll. Sedan 70-talet har inga kunnat bada där. Men idag återinvigdes sjön. Då tekniska nämndes ordförande, Johan Fogelberg, tillsammans med kommunalråden Katarina Jonsson, Leif Walterum och Marie Ekman intog scenen var det minst sagt så att "regnet stod som spön i backen". Det regnade under hela invigningen.
 
 
Klart är att denna satsning som sker är uppskattat. Trots regnet var det många som sökt sig till Boulognerskogen. Politiskt har vi diskuterat denna fråga i många år, men det är först nu som alliansen, under ledning av Katarina Jonsson, gjort slag i saken och sett till att Skövde har en badsjö.
 
Lasse Kronér som var konferencier menade att detta är nog unikt i Sverige. En badsjö, mitt i stan, i dess stadspark, är nog utan konkurrens. Att Boulognersjön också ligger alldeles i närheten av Resecentrum gör det hela ändå bättre. Därför kändes det naturligt att också Västtrafik fanns med som en av arrangörerna. Likaså fanns NCC på plats.
Trots regnet så blev det en lyckad tillställning. På bilden är jag med två av mina barnbarn. Ordspråket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" kunde tillämpas idag.
 
Både SLA och SN har bildspel från invigningen.