Anna Anka och Göran Hägglund - vad har de gemensamt?

Sydsvenskan har en intressant artikel om Göran Hägglund. Artikeln fastslår att Göran Hägglund har en uppgift. Den berör också Anna Anka. Vad är då kopplingen till henne?

- Båda dominerar diskussionerna och har varit de senaste veckornas "snackisar"
- Båda säger sådant som många tänker
- Båda sätter fingret på saker som varit tabu att tala om
- Båda tar diskussionerna med ett leende på läpparna och ser allmänt avspända ut
- Båda använder ett språk som de flesta förstår
- Båda "fungerar i rutan"
- Båda väcker känslor

Listan på saker som skiljer dem åt kan säkert göras mycket längre än listan härovan, men det är ett intressant skede i svensk media

Någonstans borta i Hollywood sägs saker som drar igång en av de största jämställdhetsdebatterna på länge. Hur dett överhuvudtaget är möjligt är svårt att förstå sig på, men uppenbarligen har det skett. Lika intressant är det att Sveriges socialminister som ju huvudsakligen sysslar med frågor om hälso- och sjukvård, drar igång mandatperiodens mest intressanta kulturpolitiska diskussion bland topp-politikerna fast det egentligen inte alls är hans "portfölj". Och allt kring Göran inleddes med att han höll ett tal på en ö i Östersjön.

Det är uppenbart att röster som hörs både i väst och öst kan, via media, få sådan uppmärksamhet att de blir samtalsämnen kring frukostköken, lunchrummen och middagsmötena. Dessutom har det avhandlats spaltkilometer i pressen och ett oerhört stort antal inlägg på olika digitala medier.

Kristdemokraternas ledare har väckt känslor. Förhoppningsvis leder detta också till att partiet får större uppmärksamhet kring sin politik. Nästa opinionsundersökning blir intressant.