(S)krämselpolitik om ickefrågor

Igår fick jag valmaterial från S i brevlådan. Med stort intresse läste jag den, men konstaterade snabbt att de lyfter fram "icke-frågor".
När vi nu står mitt i en valrörelse som handlar om den livsviktiga sjukvården väljer Socialdemokraterna att spåra ur i en strid mot väderkvarnar istället för att kliva fram och ta ansvar för att lösa de verkliga problemen i sjukvården. Det är att visa prov på oseriöst och opålitligt ledarskap!

Socialdemokraterna försöker nu gå till val på en rad ickefrågor som handlar om att de inte vill ha gräddfiler i vården, att ambulansen inte ska komma fortare till den som betalar mest och att sjukhusen inte ska säljas ut. Detta är ett ohederligt försök att få väljare att tro att det finns partier som vill ha gräddfiler, ambulansvård efter plånbokens tjocklek eller sälja ut regionens sjukhus. Socialdemokraterna, som är ansvariga för den sjukvårdspolitik som styr idag, borde istället tala om hur man ska lösa vårdplatsbristen och få bort köerna på akuten. Detta är till skillnad från Socialdemokraternas hjärnspöken verkliga problem inom sjukvården!

Kristdemokraterna vill införa en vårdplatsgaranti. Vi vill att den som blir sjuk ska ha rätt till en säng på rätt avdelning med rätt kompetens! Vi vill att det ska finnas fler läkare på akuten och att de som söker akut vård ska få träffa doktorn direkt så att den som söker akut vård ska veta att man inte behöver vänta på att få en första bedömning gjord. Kristdemokraterna vill att sjukvården ska kunna erbjuda den som behöver en trygg vård och ett värdigt omhändertagande!

Stödet för vår politik ökar och vår förhoppning är att efter den 15 maj få vara med och leda utvecklingen av Västra Götalandsregionen.