Attacken mot Hägglund/Kristdemokraterna är inte OK

Så här lugnt var det då jag mötte Göran Hägglund i Skövde häromdagen.
 
Göran Hägglund blev tårtad i samband med ett framträdande i dag i Göteborg. Jag var inte med på platsen men mötte skärrade partikamrater efteråt. Attacken som först verkade vara riktad mot Göran Hägglund verkar vara planlagd av en grupp vars syfte är att sprida felaktiga och falska budskap om Kristdemokraterna. Gruppen som tagit på sig ansvaret för attacken har jag aldrig hört talas om tidigare, men har i kväll läst flera av deras påståenden.
De har en rad falska anklagelser mot partiet och ville genom en infiltratör komma så nära Kristdemokraternas partiledare att de skulle få uppmärksamhet för sin sak.
Fakta är att Kristdemokraterna står för alla människors lika värde. Ingen ska diskrimineras. Människovärdesprincipen innebär att vi står för att alla människor har inte bara ett lika värde utan varje individ har också ett unikt värde. Allt annat som påstås om Kristdemokraterna är inte sant.
Att vi har olika åsikter tillhör ett fritt samhälle, men att förtala, smutskasta och sprida falska budskap är inte OK, men att dessutom gå till handgripligheter är osmakligt och kan inte tillåtas. Händelsen i Göteborg blir nu ett fall får åklagaren.
Nu har en grupp lyckats genom en förkastlig metod få ut sin budskap som nog måste tolkas så att de hatar kristdemokrater.
Vad de däremot har förstått är att vi baserar vår politik på kristna värden och att vi arbetar för att dessa värden ska få spridning. Det innebär inte att alla kristdemokrater bekänner sig till kristen tro. Politiken handlar om värden, inte tro, och dessa ska inte blandas samman. Ett kristet samhälle är tolerant, strävar efter fred och rättvisa och fördelar sina tillgångar på ett solidariskt sätt. Vi kallar det för ett mänskligare samhälle.
 
Nu är Hägglund en vis och klok man. Han kommer att fortsätta att vilja möta människor och vara folklig. Men tyvärr kanske han måste få skydd på ett annat sätt. Det innebär inskränkning i närhet och möjlighet att samtala. Han har varit van att vara ute bland folk, åka tåg tillsammans med andra och överhuvudtaget vara en trevlig kille som vill prata med många. Kanske en tårta, egentligen var det en bakelse, kanske stoppar denna möjlig framöver.
Jag hoppas att alla politiska partier oavsett färg håller med om att tårtning är inte OK.