Skara: Var stolta över era ungdomar!

Det är många som klagar på ungdomar. I lördags blev jag både glad och rörd över att möta ungdomar i Skara. Det föranledde mig att skriva några rader till Skara-tidningen.


Var stolta över era ungdomar

När 200 kristdemokrater från Västra Götaland samlades i Djäkneskolan för att utmejsla morgondagens politik inramades överläggningarna med vacker sång. Katedralskolans Dubbelquartetten (DQ) och Octo Puellae (OP) underhöll. Ni skarabor kan vara stolta över era ungdomar. På ett mycket trevligt sätt framträdde grupperna och inte bara sjöng med god kvalitet utan stod också som goda representanter för Skara och det bildningsideal som ni är kända för. DQ och OP imponerade djupt på kristdemokraterna under besöket i lärdomsstaden.


Vi får se om tidningen kommer att publicera denna "dagens ros"

Vi trivs i Södra Ryd

Ibland blir jag irriterad. Särskilt över alla besserwissers som vet hur det är att leva i Södra Ryd. (Stadsdel i Skövde med nästan 8 000 invånare.) Varje gång som något mindre bra sker i Södra Ryd så ger det STORA rubriker. I själva verket så trivs de flesta verkligen bra här. De flesta som uttalar sig har ingen aning om hur det är att bo i denna stadsdel. Istället för att bara reta mig så har jag startat en grupp på Facebook - Reclaim the Reputation of Södra Ryd. Vi är många som trivs i Södra Ryd och tänker nu också tala om det.

IPRED - intressen står mot varandra

Det blåser upp till storm kring de immateriella rättgheterna. Sverige har ännu inte tagit ställning till Intellectual Property Rights Enforcement Directive (IPRED). När nu regeringen närmar sig förslaget så rasar debatten på bloggarna. Här finns det stora intressekonflikter och troligtvis står generationerna i konflikt med varandra. Jag har läst Charlie Weimers ställningstagande och förstår hur han tänker, men också tagit del av några svenska immaterialrättsexperters synpunkter. Jag förstår också deras sätt att värna upphovsrättsinnehavaren. Men det knepiga med hela lagen är fokuset på IP-adresserna. Idén om att domstolen lämnar ut IP-adresserna och att sedan företagen "jagar" vem som varit uppkopplad kommer med all sannolikhet att leda till en massa "otäcka" kravbrev som skickas till oskyldiga personer. Här måste den äldre generationen lyssna till de unga. I själva lagfrågan om rättigheter har säkert "experterna" rätt, men ungdomarna vet betydligt mer om hur man "fixar" IP-adresser. Lyssna till ungdomspartierna innan ni beslutar. Jag tror att alla är överens om att upphovsrättsinnehavarna ska kunna få betalt för sina verk, men modern teknik kräver moderna lösningar.
SVD

Odell visar empati

Tänkt att vi har en minister som står på arbetarnas sida!  En som bryr sig om att det är enskilda människor som riskerar förlora sina hus. Finansmarknadsminister Mats Odell har klivit fram och visat empati och förståelse för den svåra situation som tusentals egnahemsägare riskerar att hamna i. Det är angeläget att diskutera bankernas ansvar. Deras miljardvinster kommer ju från våra pengar eller lån. Samtidigt måste man ge Mats Odell en stor eloge för sitt sätt att hantera problematiken. Tänk att vi har en minister som ställer sig på arbetarnas sida och värnar om deras personliga situation. Odell visar att han förstå den enskildes besvärliga situation och en sådan minister behövs i kristider. Förr fanns det s-ministrar som alltid hävdade att de stod på arbetarnas sida, nu har vi en kristdemokratisk minister som verkligen gör det. Det är nog många inom "arbetarfacken" som kommer att värdera om var de ska lägga sin röst nästa gång.