Stort engagemang på Internationellt cafe'

Vilket engagemang! Massor av människor lockas med av de bolivianska rytmerna. Gemenskapen tog sig uttryck i dans och glädje. Den afrikanska gruppen bidrog också med flera sånger. Den arabiska grupen inbjöd ocks till dans. Påskens  budskap blev presenterat i bilder från Jerusalem. Och det svenska bidraget var en en stor och härlig smörgåstårta. Den sista lördagen varje månad är det Internationellt Cafe' i Pingstkyrkan i  Skövde. Det är ett led i församlingens integrations- och mångkulturella arbete.

Skövde har Sveriges bästa äventyrsbad (igen)

För andra gången har Skövde Arenas äventyrsbad blivit utsedd som bästa äventyrsbad. Det är svenska barnfamiljer som fått rösta på www.barnsemester.se och återigen hamnar Skövde i topp. Satsningen som görs på badet och Blatahazar, Science Center, Billingens fritidsområde och andra evenemang gör att många barnfamiljer har fått up ögonen för Skövde. Under 2012 ökade turismen i Skövde och vintern i år ser ut att fortstätta den trenden. Skövde ligger på ett rimligt avstånd och badet är ett stort besöksmål. Inför sommaren så kommer också attraktionerna Skara Sommarland och Karlsborgs fästning att locka ändå fler. Skaraborg står väl rustad inför kommande säsong, men Skövde har även attraktion under vintern. Nu under april är det stora begivenheten tranorna och de brukar komma i tiotusental och erbjuda en oerhört intressant naturupplevelse. Alltså, välkomna till Skaraborg.

Ny kommundirektör i Skövde

Tomas Fellbrandt blir ny kommundirektör i Skövde. Formellt sett ska kommunstyrelsen fatta beslut om någon vecka, men det verkar som att alla parter är överens. Tomas har varit tf kommundirektör vid två tillfällen och till vardags är han förvaltningschef för kommunstyrelsens egen förvaltnig, Konsult och Service. Förslaget har mottagits mycket positivt och vi som arbetar nära Tomas vet att han är en bra ledare och får nu det ansvarsfulla uppdraget att vara kommunens högste tjänsteman.
 

Drabbad av influensa

Tyvärr har jag inte skrivit så många inlägg den senaste veckan. Det beror på en ihärdig influensa som inte velat släppa sitt grepp. Den har i princip hållt mig däckad en vecka även om jag varit "tvungen" att göra vissa saker. Man är aldrig oumbärlig men ibland är det lättare att göra vissa saker själv än att be andra. Men i huvudsak har jag legat lågt och återkommer snart med inlägg.