Kristdemokraternas kulturpolitik på P1:s Kulturnytt

Under rikstinget var Kulturnytt på plats och spanade in vår kulturpolitik. Jag fick möjlighet att beskriva att vi kristdemokrater verkar för kulturen men ibland tar det lång tid innan vi får igenom våra idéer.
Mest handlar inslaget om klassikerlistan eller inte, men ändå kul att våra frågor inom detta område uppmärksammas.
 

Väljarstödet ökar för Kristdemokraterna

När Kristdemokraterna hamnar under det berömda fyra-procent-stäcket brukar det ge rubriker. Då skriver man "KD hamnar utanför riksdagen." I dag oubliceras DN senaste DN/IPSOS och där konstateras att kristdemokraterna går framåt. Men knappast några kommentarer om detta.
Efter fyra dagar i Karlstad känns det helt rätt att siffrorna går i denna riktning. Med en nytändning och höstkampanj räknar vi med att nästa gång man mäter har ändå fler väljare anslutit sig och uttalar att man kan tänka sig att rösta på kristdemokraterna.
 

Inspirerande riksting i Karlstad

 
 
 
 
 
Efter fyra intensiva dagar i Karlstad har nu Kristdemokraterna format en ny fräsch politik. I fokus står barn och unga.
Ovan ser du min "ordförandevy". Ser kanske inte så inspirerande ut, men det nya "Sverige -världens bästa land att växa upp i" ska leda oss framöver.
 
På text-tv-bilderna ser du en sammanfattning av våra beslut.
 
 

Kristdemokraternas riksting pågår i Karlstad

Under fyra dagar samlas Kristdemokraterna till Riksting i Karlstad. Det är partiets kongress. I går blev Göran Hägglund enhälligt omvald och vi beslutade också om att arbeta för att Sverige ska vara världens bästa land att växa upp i. Ja, det beslutet äger väl inte vi, men vår politik ska leda i en sådan riktning. Barn och ungas uppväxtvillkor ska stå i fokus.
Från Skaraborg är vi många som aktivt deltar. Själv har jag förmånen att få vara mötesordförande och leda förhandlingarna. Det är 235 motioner som ska behandlas och många vill ändra eller lägga till i texterna.
Bilden nedan är Skaraborgs delegation där Annika Eclund är delegationsledare.