Ledare i Borås Tidning om omvalet

Den 15 maj blir det omval i hela Västra Götaland. Alla som är röstberättigade till landstingsvalet (vi kallar det hellre regionfullmäktige) anmodas att rösta. Det är bra att media skriver om detta. Idag ägnas ledaren i Borås Tidning åt detta med rubriken Dags att mobilisera. Det är bra att det skrivs om detta. Många av de som jag har talat med har inte riktigt förstått vidden av omvalet. Budskapet att alla i regionen ska rösta igen verkar ha gått många, kanske till och med de flesta, förbi.

Det är närmare 1,2 miljoner väljare som berörs.

Jag kommer, personligen, att göra allt vad jag kan för att bli omvald. Jag brinner för att vara med och utveckla Västra Götalandsregionen och kommer att be om röster till Kristdemokraterna.

Mer info finns på min hemsida www.brännberg.se

Bygg ut E20 i hela Skaraborg

Idag har jag en insändare i SLA som handlar om bättre vägar i Skaraborg. Vid regionstyrelsens möte i veckan så fastslog ledningen (S.V o MP) att de nöjer sig med 2+1-väg för E20 genom Skaraborg. Det är inte bra och föranledde nedan insändare.Skaraborg behöver bättre vägar 

Näringslivet i Skaraborg är beroende av goda transportmöjligheter. Mycket av vår tillverkning går på export och E20 och Västra Stambanan är oerhört viktiga för godstransporterna. Därför är infrastruktur en av regionens viktiga uppgifter. Jag är besviken på socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet som inte vill driva frågan om att få E20 utbyggd till minst fyrfältsväg i hela Skaraborg. Hur ska vårt näringsliv kunna utvecklas om vi inte verkar för goda kommunikationer? Ännu en gång är allianspartierna i Västra Götaland enade om vikten av goda transporter. 
Conny Brännberg (KD) 
Regionpolitiker

Handlar det om olja eller människor?

Det pågår ett uppror i arabvärlden. Efter åratal av förtryck och diskriminering sker nu aktioner som ett uttryck för frihet och längtan efter demokrati. Samtidigt så finns det krafter som påverkar. Olika politiska intressen trycker på eller också handlar det om helt andra saker, ofta förknippat med makt. I många länder är strukturer kring familjer, släkten, klanen eller stammen mycket starka och styr mer än det som sker i de västerländska demokratierna.

Till stor del handlar konflikterna i mellanöstern om makten över oljan, det är också därför som västvärldens ledare har ett sådant engagemang. Samtidigt vill de framstå som sanna humanister och talar om den enskilda människan och hennes rätt till individuell frihet. Faktum är att många av västvärldens ledare har varit rätt nöjda med diktatuterna eftersom de garanterat oljeleverenserna. Fortfarande finns tankarna om invasionen i Irak att det inte alls handlade om massförstörelsevapen utan om kontrollen över oljan.

Människovärdet är det viktiga. Alla människor har samma värde. Därför kan vi aldrig acceptera att förtryckare våldför sig och till och med dödar andra människor. Jag hoppas innerligt att det är på grund av våldet i Libyen som västvärldens ledare är engagerade och inte faran över att Kadaffi inte längre kan garantera oljeleveranser.

Elpriset är för högt

Aftonbladet har ringt runt till samtliga riksdagspartier om synen på elpriset. Denna gång svarar alla partier på liknande sätt; Elpriset är för högt. Åtgärder måste vidtas.

Mats Odell uttalar sig för Kristdemokraterna och lämnar följande löfte: "Vi lovar att verka för skärpt priskonkurrens och ökad elproduktion samt öka trycket för effektivare elanvändning."