Swedish fika with international students

En av höjdpunkterna med att vara kommunfullmäktiges ordförande är att man får vara med och representera kommunen vid många tillfällen. Ett av dessa är då vi hälsar Högskola i Skövdes internationella studenter välkomna till vår kommun. I år var det många som vi fick möta. Tillsammans med Lisa Lindgren presenterade vi en del om vår stad och bland annat fick de en inbjudan till matfestivalen. Vi bjöd på Swedish Fika i Stadshuset som var mycket uppskattat. Vi är väldigt glada över alla internationella studenter som kommer till oss och under årens lopp har det blivit många. De är nu våra Skövde-ambassadörer runt om i världen.
 

Stor kultursatsning och TV-debatt

I dag har vi presenterat en stor kultursatsning i Skövde. Vårt Stadsmuseum och den kommunala musikskolan växer samman och bildar Kulturfabriken. Ett stort hus på över 3000 kvm där kreativiteten ska flöda. Huset ligger mitt på Norrmalm och har goda bussförbindelser, parkeringsytor och dessutom finns studieförbund ett stenkast därifrån,
Alliansens ledande politiker, under ledning av kulturnämndens ordförande illustrerade nyheten genom att ta ton och slå ett slag för kulturen i Skövde.
På kvällen var det dags för debatt på Öppna Kanalen och Närradion. Åtta partier möttes och gav sina berättelser om vad de vill.
Här är vi på Västerhöjdsgymnasiet och får instruktioner av kvällens programledare Lars-Åke Stenström. Programmet som var 90 minuter långt kommer att finnas på Öppna Kanalens webb; http://www.oppnakanalenskovde.se/
 
 

Vi är fyra som satsar tillsammans

Kristdemokraterna har varit med i ledning för Skövde kommun under många år.  Det vil vi vara även framöver. Därför ber vi nu väljarna om förnyat mandat. Vi vill att alliansen ska fortsätta att leda kommunen, med en skillnad ;  Kristdemokraternas inflytande ska öka. Det kan ske om vi får fler som röstar på oss.
Vi är fyra samspelta partier som vill fortsätta att "regera", men det gör vi oftast i stort samförstånd med de övriga partierna i opposition.
Conny Brännberg (KD), Leif Walterum (C), Katarina Jonsson (M) och Ulla-Britt Hagström (FP) är alliansens fyra toppkandidater, dvs förstanamn på respektive partis valsedel.