Kultur i mörkret

Det finns många exempel på kultursatsningar just i dessa dagar. I många fall är det kopplingar till skördefester som t ex i Falköpingstrakten. Bilden är tagen på natten i Kulturarena Tomtens Kalkbruk i Falköping där mängder av aktiviteter pågår i samband med Meckelsmäss. Läs mer på detta på Falkköpings Mat och Kulturs hemsida. Ett annat exempel i vår närhet är ljusfestivalen i Alingsås Lights In Alingsås. Passa på och ge dig ut i mörkret och ta del av alla fantastiska manifestationer. I Västsverige finns alla evenemang att finna på vår virtuella turistbyrå.

Gott samarbete i Skaraborg

Det råder ett mycket gott samarbetsklimat i Skaraborg numera. Det har stor betydelse att kommunalråden regelbundet träffas och möts via kommunalförbundet Skaraborg. Samverkan leder till en bra utveckling för alla som deltar. Den som ställer sig vid sidan och vill verka för sig själv blir ofta förbisprungen och hamnar i "loser-facket". När det går bra för en kommun så finns det oftast godbitar även för grannkommunen. Idag har jag mött Företagarna i Mariestad och hade ett föredrag om Västra Götalandsregionen och redogjorde för de samarbeten som behövs mellan kommunerna men också med regionen. Senare på eftermiddagen träffade jag ledarna för Destination Läckö-Kinnekulle och vi kan konstater att flera av "deras" besöksmål är av stor vikt för Skövde. Tillgångarna i form av Läckö Slott och Biosfärsområdet lockar många besökare, men om vi stärker vår samverkan kan vi locka ändå fler besökare. Särskilt inom besöksnäringen är det uppenbart att vi måste samverka. Våra stora dragare är ju som jag nämnt ovan och därtill Skara Sommarland, Göta Kanal, Karlsborgs fästning, Forsvik och Arenan i Skövde. Därtill har ju många kommuner fantastisk miljöer att erbjuda. En vandring i Hjo är i sig en fantastisk upplevelse. Det känns verkligen bra att vi är på "speaking terms" med varandra i det forna länet. Detta innebär att vi också blir en stark delregion i vårt nya län.

Ska barn utvisas?

Det är upprörande att läsa om planerna för att utvisa barn från Sverige. Vi talar ofta om Barnkonventionen och att Sverige står bakom den. Men den senaste tidens mycket uppmärksammade fall tyder på att vi inte bryr ossom barnens bästa. Som kristdemokrat är jag den förste att värna om att barn ska bo med sina föräldrar, men att utvisa barn till ovisshet är helt fel väg.
Tyvärr verkar det som att de fall som uppmärksammas av media behandlas på annorlunda sätt. Vi undrar hur många som redan avvisats utan att det blivit uppmärksammat.
Låt oss verka för att alltid se till barnens bästa.