Kan man, som politiker, köra en "utländsk" bil?

Jag har en fråga som jag gärna vill ha svar på: Kan man, som politiker, köra en bil som är annat än Volvo eller SAAB. Ska dessa betraktas om "svenska" bilar och därmed sådana som politiker bör köra? Eller ska man anse att alla bilar numera är "utlandsägda" och att det inte spelar någon roll vilket märke man kör. Jag utgår från att alla som köper en ny bil väljer en miljöbil.
Jag ska köpa en bil - jag åker mest kollektivt - men behöver ha en bil, bland annat under valrörelsen, och vill nu ha hjälp med frågan.
Volvo, Saab eller något annat?

Hushållsnära tjänster (RUT-avdrag) ska vara kvar

Mona Sahlin har problem med skattereduktionen för hushållsnära tjänster, ibland kallat RUT-avdraget. Ikväll blir det debatt i TV med näringsministern. Men inte med S-ledaren utan Luciano Astudillo. Kristdemokraterna har länge drivit frågan och menar också att nu blir "svarta" jobb vita. Enligt Almega så är närmare 11400 personer sysselsatta inom branschen och intresset ökar hela tiden.
Det stora problemet för S är att avdraget börjat vinna popularitet i breda folklager. Att riva upp avdraget verkar inte ens Mona våga, men hon sa i veckan att det skulle förändras. De rödgröna verkar inte alls vara överens om detta.
Moderaterna har nu också deklarerat att de tänker kampanja för RUT-avdraget.
Från Kristdemokraterna är budskapet enkelt: Avdraget för hushållsnära tjänster ska finnas kvar.

AB, Expressen, SvD, Hushållsnära tjänster, RUT-avdrag, Kristdemokraterna

Mössan som erövrar Sverige

OS-mössan gör succé. Formgivaren Eva Christensson, från Norrköping, som legat bakom flera OS-kollektioner, har hamnat i strålkastarljuset genom sin mössa. Runt om i landet har virknålarna tagits fram och garner sålts slut. Att få tag på en åttans virknål lär vara en rejäl utmaning. Vi har nog aldrig tidigare sett en sådan "virk-våg" i Sverige. Eftersom mössan dagligen syns i världs-TV så kommer den kanske att spridas till de kallare delen av världen. På nätet finns det massor med virkbeskrivningar, texter och foton om den nya mössan. Om man googlar idag på "OS-mössan" får man över 33000 träffar.

Aftonbladet, SVT, Mönsterexempel, DN,

Soffliggarna - avgör valet - om de röstar

Ju närmare valdagen vi kommer desto mer spännande blir alla opinionsundersökningar. De av oss som är politiskt aktiva följer med spänning hur de olika insitituten bedömer "valmarknaden". Det är nog så att väldigt många inte överhuvudtaget bryr sig om dagsläget, och inte ens har bestämt sig för att rösta. Om de politiska partierna lyckas med att mobilisera de s k "soffliggarna" och de röstar så kommer det troligen att avgöra valet. Därför är Kristdemokraternas idé om en köksbordsturné mycket bra.

DN, Köksbordsturnén