När säsongens första blev livets sista

Svenska idrottsvänner sörjer, kanske hela folket. När årets allsvenska debut ska inledas är det sista dagen för en fyrabarnspappa. Allt tyder på att våldet som ledde till djurgårdssupportens död var oprovocerat och att flera personer medverkat till en misshandel som slutade med döden. Tragiskt och ovärdigt en nation!
Jag har lyssnat till Björne Eriksson flera gånger i samband med samtal kring "läktarvåldet". Fotboll har alla möjligheter att vara en sport som skapar positiva engagemang och känslor men som på grund av huliganism dragits ner till lågnivåer. I går till den allra lägsta nivån. Tusentals människor reser för att åka på match och vara med i gemenskap, stötta det lag man hejar på och faktiskt bidra till att människor kan umgås och ha trevligt. Därför är det så skrämmande att just fotboll lockar fram sådana krafter som motverkar det goda samhället. Andra sporter har karaktär av familjeupplevelser och varm och innerlig gemenskap. Nu är det inte politiker eller andra makthavare i samhället som ska lösa detta. Det måste klubbarna själva göra. Ansvaret går inte att lägga på de som står utanför sporten. Det är idrottens ledare som måste ta på sig ledartröjan och finna lösningarna. Det är inte fler poliser som behövs, det är fler fotbollsvänner.
 

Positiva KD-dagar i Göteborg

Ett mycket gott värdskap präglade Kristdemokraternas politikdagar i Göteborg. Fokus var på kommun- och landstingspolitiker och mängder av seminarier erbjöds. Allt var riktigt bra arrangerat och Svenska Mässan är en bra plats för denna typ av arrangemang som kräver både en stor sal och många seminarierum. Det var väldigt många värdar på plats som skapade en skön stämning under inspirationsdagar. Överallt fanns det människor som svarade på frågor, visade tillrätta och hjälpte till. Jag noterade att även Svenska Mässan hade sin personal utspridd. Att möta trevliga värdar i dörren som första intryck när man kommer till ett arrangemang är väldigt uppmuntrande.
Göteborgarna visade prov på gott värdskap. Sådant gör att man gärna vill komma tillbaka igen.
Avslutningen av kommun- och landstingspolitiska dagarna innehöll en uppmaning om att vi inte får glömma det viktigaste för valet - våra bar och unga. Kristdemokraterna går till val på "Sverige - världens bästa land att växa upp i" Det sätter barn och unga i främsta rummet. 
 

Hur får man tiden att räcka till?


Familjen i fokus eller som vi försöker att formulera det FAMILJENS RÖST! Kristdemokraterna kämpar för familjen och dess rättigheter. Det har helt enkelt att göra med att vi anser att samhället byggs genom de små och nära gemenskaperna.
 
Inför valen 2014 har vi bestämt att arbeta för:" Sverige - världens bästa land att växa upp i!" Mycket är bra men också bättre. Vi är stolta men inte nöjda. Mer återstår.
 
Konkret presenterar vi många förslag för att stötta våra unga. Bland dem kan nämnas.
 
Sänk trösklarna till ett första jobb
Fyra av fem jobb skapas av små företag. För att stärka deras möjlighet att anställa unga, vill vi införa en ny lärlingsanställningsform, förenkla reglerna och sänka företagarnas kostnader för sjukfrånvaro. Det gör det lättare för unga att komma in på arbetsmarknaden.

Tvåårig yrkesförberedande utbildning
Vi vill förbättra yrkesutbildningarna och införa ett tvåårigt yrkesförberedande gymnasieprogram med mer praktik och starkare koppling till företag. Ett tredje år kan läsas in i efterhand.

Förbättra ekonomin för studenter
För att Sverige ska stå sig i den internationella konkurrensen behövs bra villkor för att studera vidare. Därför vill vi avskaffa inkomsttaket som begränsar studiebidraget om man arbetar vid sidan av studierna. Att arbeta extra kan vara ett sätt att hålla nere lånekostnaden eller att få in en fot på arbetsmarknaden.

Fler studentbostäder
Behovet av studentbostäder är stort. Därför måste vi förenkla regelverket för både planering och byggande av bostäder, som unga dessutom har råd med, även i våra storstäder. Vi vill också att universitet och högskolor ska få erbjuda studentboende, införa ett avdragsgillt bosparande för unga mellan 18–34 år, samt höja schablonavdraget för privat uthyrning.

Inspiration för 1300 kristdemokrater

Nu i helgen är över 1300 kristdemokrater samlade i Göteborg för att delta i partiets "kommun-och landstingsdagar". Det är oerhört inspirerande att få umgås, delta i seminarier och öka på sin kunskap men också få stöd och hjälp inför kommande val. Kristdemokraterna vill inte vara ett 4%-parti utan har betydligt högre ambitioner. Det märks på konferensen att många vill mycket mer och nu gäller det att övertyga väljarna om partiets politik.
Traditionsenligt inledde partiledaren med ett tal. Detta kommer nu att granskas av redaktörer runt om på landets redaktioner och det ska bli spännande att ta del av vad som når ut.
Under punkten valstrategi visste vi inte riktigt vad som skulle hända, men upp på scenen klev alliansens fyra partiledare och gjorde ett mycket bra framförande.
Göran beskrev att man måste vara ödmjuk i politiken och inse att man ibland måste ändra sig: 2006 drev han hårt att det är nyttigt och välbehövligt med regeringsskifte. I dag har han budskapet: Omvälj regeringen.
Statsministern talade om vikten av förberedelse och att hålla ihop. Han visade tydligt att alliansen är fyra olika partier men vill verka tillsammans. Väljarna har valt in många partier i riksdagen och alliansen är ett sammansvetsat gäng och vill nu bli omvalda för tredje gången.
Björklund är bra på att tala i korta meningar och bilder. Efter att ha talat om alla de skatter som MP vill införa sammanfattade han "Om man beskattar allting som rör sig så leder det till att Sverige kommer att stå still". Annie Lööf gick hem hos många då hon talade mycket väl om kristdemokraterna i Jönköpings län och menade att de är en viktig förebild.
I kväll kommer det att hållas en särskild jubileumsfest med tanke på att partiet firar 50 år. Dagarna fortsätter i morgon och övergår sedan i utbildningsdagar.