Årets sista blogginlägg

Detta blir det sista blogginlägget för året. Under de senaste dagarna har jag mest ägnat mig åt barnbarn och varit ledig och därmed också har det blivit få inlägg. Men nu vill jag tillönska er alla ett riktigt Gott Nytt År 2014. För oss förtroendevalda blir det mycket arbete under supervalåret och jag kommer att kämpa för att Kristdemokraterna ökar sina väljare i samtliga val. Jag är så övertygad om att den grundläggande politik som Kristdemokraterna står för, där man utgår från familjen och barn och ungas uppväxtvillkor är den bästa politiken för Sverige. Att ge våra barn och unga en trygg och harmonisk uppväxt måste vara vår viktigaste uppgift. Om vi har detta som utgångspunkt kommer alla andra politikområden att kopplas till detta och då får vi ett sund och viktigt barnperspektiv på det som vi gör. Om det inte gagnar våra barn så ska vi nog avstå från det. En sådan norm kan styra många viktiga beslut.
Detta kommer jag att kämpa för.
Nu några timmar innan tolvslaget så summerar vi 2013 och ser fram emot 2014. Jag kommer att avsluta året i kyrkan och därmed också inleda det nya där.
Ha ett gott nytt år!
 

Lediga mellandagar

 
Mellan jul och nyår är jag ledig och tillbringar dagarna med barnbarnen. I går insåg jag att åka skridskor med en tio-åring tar på krafterna. Men det var väldigt roligt. I dag var det premiär för mig på Stellas lekland. Massor av barn som hade jättekul. På bilden charlie, snart två år, som höll igång rejält bland bollar, klossar och rutschkanor.

En God Jul till alla läsare

Jag vill med dessa rader tillönska er alla en riktigt God Jul. Det är många som läser denna blogg och under året har jag delat med mig av både stort och smått. Det är därför som jag kallar detta sätt att dela med mig för "Brännbergs Blandningar".
I dag finns det framför allt en önskan som jag vill dela med mig. Det är budskapet om frid. Många läser julevangeliet i helgen och tar då del av den hälsning som förmedlades, nämligen fred på jorden. Orden frid och fred är nära varandra men frid är mer om vårt inre tillstånd och fred är situationen mellan människor, eller snarare mellan nationer eller folkgrupperingar. Frid är kanske förutsättningen för fred.
Att leva i frid är nog det största man kan vara med om. Motsatsen leder till komplicerade förhållanden och även sjukdomar. Vi talar allt mer om välfärdssjukdomar och det handlar helt enkelt om att vi inte tar hand om vår kropp på ett rätt sätt. Felaktig kost, droger och tobak, dålig sömn, stressade dagar och alltför lite motion är sådant som bidrar till att vi mår sämre.
Kanske den bästa julklappen du kan ge dig själv är att verka för frid i ditt liv. Julevangeliet inbjuder till frid.

Redan fjärde advent

Ju äldre jag blir desto snabbare tycker jag tiden går. I somras då vi återvände efter semestern och börja planera höstens aktiviteter så kändes det långt till jul. Vips så är vi där. Häromdagen fikade jag med en 92-åring. Han menade att dagarna raskt försvinner förbi. Han hann inte med allt han ville göra, men var glad över att detvinte var snö, eftersom han gärna slipper snöskottning.
Jag tillhör de personer som "lever efter almanackan". Vi planerar och förbereder för händelser framåt i tiden. Men ingen har något löfte om en morgondag. Det gäller att leva i nuet. Carpe Diem!