Stark kritik mot kommunal film

Jag har bott i Södra Ryd, ett område strax norr om Skövde, sedan 1980. Stadsdelen byggdes som en "sovstad" och närheten till länssjukhuset gjorde att många räknade med att bo där och jobba någon annanstans. Stor del av stadsdelen, där närmare 7 000 personer bor, är att likna vid ett miljonprogram.
För några år sedan byggdes grundskolan om som då omfattade alla stadier. Av olika skäl stängdes högstadiedelen för några år sedan till stor besvikelse för många boende i området. Nu är det dags att åter öppna högstadiedeln.
I samband med detta har en film tagits fram som ett rekryteringsunderlag till en ny rektor. Filmen är innovativ men har inte fallit i den goda jorden. Den beskriver en skola och en stadsdel som många av oss inte känner igen. Den snarare svartmålar än ger ren fakta. När jag hörde talas om den och såg filmen så kände jag mig tvungen att reagera. Den ger en nidbild av den del av staden där jag bor. Därför kontaktade jag de ansvariga då inte så många hunnit se filmen. Mitt förslag var att dra tillbaka den. Så här skrev Skaraborgs Allehanda.
 
Nu ska tydligen filmen få en förklarande text och försöka att ge en annan bild, men tyvärr har den spritts rätt rejält och jag tror att den skadar mer än den gör nytta.
 
Många har reagerat mot filmens innehåll och inte minst de som arbetar eller har arbetat på skolan. Tråkigt att man lämnade manusskrivande till personer som inte har känsla för konsekvenserna av denna typ av påståenden. Om man bara vill orsaka uppmärksamhet så har man verkligen lyckats, men till ett pris som är väldigt högt. Jag tror att filmen gör mer skada än nytta och därför tycker jag att mitt råd till de ansvariga är rätt: Stoppa filmen!

North Sea Tall Ships Regatta

I Blyth är det folkfest. Northumberland County Council genomför en av sina större satsningar någonsin på en festival och med de stora skeppen som utgångspunkt har man en stadsfestival som lockar många.
I dag avseglar skeppen från hamnen i Blyth och nästa helg anlöper de Göteborg. Då blir det mottagning i Frihamnen.
Sedan några år tillbaka har vi ett partnerskap med North East England och detta event blir nu en del i vårt utbyte. Jag är här för att träffa de ansvariga kulturpolitikerna och tjänstemän och knyta nya kontakter. Vi har mycket att lära mellan våra regioner och då jag höll tal igår påpekade jag att Nordsjön är en förenande faktor, inte en åtskiljande. Som grannar har vi mycket att tillföra varandra
 
 
På dagarna var det fyllt med utställare där både organisationer och näringsliv visade upp sig. På kvällarna var det en stor ljusfest där eld, fyrverkerier, musik och ljus fyllde hamnen och i publiken fanns kanske 50 000 åskadare.
Över allt i Blyth blev man påmind om regattan och intrycket är att hela stan var med på denna satsning och man såg det som ett av de stora eventen där invånarna ville visa upp en stad på frammarsch.
 
 
För att få så många människor till hamnområdet hade man ordnat Park and Ride. Man parkerade utanför staden och fick sedan åka buss, gratis, till festivalområdet.
Senare idag seglar skeppen och nästa helg får vi säga: Välkomna till Västsverige.
 
 
 
 

Big brother is watching you

När Orwell myntade det begrepp som vi idag kallar storebrorssamhället (1984 skrevs 1948) så var det en rätt overklig skildring av det framtida samhället. Det som då ansågs som något väldigt negativt trodde nog inte många skulle bli realitet. Nu är vi där och kan bara spekulera i vad som är nästa fas

När det är positiva opinionsundersökningar för KD

Kolla framöver om jag har rätt i detta. Då Kristdemokraterna ligger under riksdagsspärren på 4% så blir det alltid skriverier. De undersökningar som visar att vi klarar riksdagsspärren så har man  två linjer. Den vanligaste är att man inte skriver något alls. Den andra är att det är något i stil med "ännu en undersökning där KD balanseras på spärren".
Så brukar det vara, enligt min uppfattning. Kolla nästa undersökning och hör gärna av dig då.