Hur hade Birro varit som partiledare?

Marcus Birro är ett sanningsvittne. Sällan oemotsagd, men i mina ögon oftast rätt. Jag tror på en absolut sanning, men samtidigt får vi mänskligt konstatera att det alltid finns två sidor av samma mynt. Men den sanning som Birro sprider är ju den insikt han har och ofta stöter han sig mot andra "sanningar". Men jag hejar på honom och läser med stort intresse hans krönikor.
Idag, t ex, så finns det en krönika i GT som föranleder några kommentarer. Under en kort tid, väldigt kort kan man nog säga, så var Birro partilledarkandidat och hade en ambition att bli Kristdemokraternas partiledare. Om detta skriver han i krönika och kan nu konstatera att han nog inte hade blivit så lyckad som just partiledare utan är rätt nöjd med sitt liv som krönikör. Säkert hade han blivit en frisk fläkt i partiet, men kanske också blivit undanblåst då det börjat storma. Det krävs nog en hel del politisk erfarenhet av själva fotarbetet innan man ger sig på ett partis främsta ledarpost. Men att han kandidera gav partiet en oerhörd uppmärksamhet. Nu är det bara att hoppas att också denna krönika ger svallvågor. KD behöver allt stöd som kan påvisas med tanke på de urusla opinionssiffrorna.

G:son placerar Skövde på kartan

Skövdes schlagerkung Thomas G:son hade stora framgångar vid årets Eurovision Song Contest. Två bidrag i finalen och dessutom en riktig storseger visar hans styrka som låtskrivare. Nu planerar vi en rejäl fest i Skövde för Thomas och Johanna Beijbom som var med och körade. Mängder av tips har strömmat in och vi har kontakt med G:son. Det är ju lämpligt att välja ett datum då han kan vara med. Anders G. Johansson är en av ide'-kläckarna och han har föreslagit att kommunen tar fram ett förtjänsttecken. (www.andersgjohansson.se)

Viktigt med satsning på psykvården

Idag skriver Göran Hägglund tillsammans med Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting, om vikten av fortsatta satsningar på den psykiatriska vården i SvD. För oss Kristdemokrater har vården om de med psykisk ohälsa varit prioriterad och vi vill stötta denna grupp som under många år levt i någon form av "utanförskap" inom samhället. Men också inom vården där den somatiska vården alltid gått före. Nu upplever vi att många, alltför många, drabbas av psykisk ohälsa och vissa rapporter visar att så många som en tredjedel av besökarna vid en vårdcentral kan söka för psykiska besvär. Särskilt oroande är det att unga människor tillhör denna grupp. Därför är det skönt att Göran så tydligt bryr sig om denna grupp. Inte minste märktes detta under vårt studiebesök på socialpsykiatrin i Skövde där han gav uttryck för sitt engagemang. Bra med en socialminister som bryr sig om den som inte många andra verkar lyfta upp.

Alf Svensson - en god förebild

Läs gärna en intressant intervju med Alf Svensson i GP. Kristdemokraternas nestor arbetar nu hårt i Europaparlamentet. Under sin aktiva tid som partiledare sa han ofta att han skulle fortsätta att arbeta även när han var 70+. Nu fyller han snart 75 och är i allra högsta grad aktiv. Han är en stor förebild för dagens politiker och har förmågan att bry sig om den lilla människan samtidigt som han umgås med världsledare. Den trygghet och framtidstro som han utspelar är inspirerande och det är oerhört glädjande att han valde att stanna kvar i politiken även om han hade all rätt att dra sig tillbaka efter många års hårt slit. En riktig hedersman är vad han är!