Kristdemokraterna och sociala medier

Den främsta formen av kommunikation är att vi möts och pratar med varandra. Men samtidigt så har masskommunikaiton en viktig roll. Många kristdemokrater använder sig av sociala medier. Här finns några tips om du vill få reda på mer om vad vi gör och står för.
 
www.kdbloggar.se är en länksida dit våra inlägg länkas. Du ser snabbt och enkelt vilka kristdemokrater som skriver.
 
www.facebook.com/KDVastraGotalandsregionen är en sida där man kan ta del av vad kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen gör.
 
www.kristdemokraterna.se är vår hemsida där man ser vad som sker nationellt.
 
En annan intressant sida är www.politometern.se där man se vad politiska bloggare skriver om och också gå in på respektive parti och se vilka som är aktiva.
 
Min egen hemsida når du via www.brännberg.se
 
 

Lidandet i Syrien skakar om oss

I flera år har vi fått rapporter om det fruktansvärda som sker i Syrien. Jag har många vänner som flytt därifrån och som nu oroar sig för vänner och släktingar som är kvar eller på flykt. Flyktingströmmarna ökar och när nu omvärlden hotar med att ge sig in i striderna så kommer, som vanligt, civilbefolkningen att vara de som lider mest.  Det finns inga segrare i ett krig, bara förlorare. De konflikter som finns kommer inga miltära medel att lösa. Samtidigt kan inte omvärlden fortsätta med att se på och inte ingripa. Men min förhoppning står fortfarande till diplomatiska lösningar. Världens ledare samtalar nu om Syrien på, ett nytt, och fördjupat sätt. Det väcker förhopningar om en fredlig lösning.

50 år sedan "I have a dream"

I dag är det 50 år sedan Martin Luther King höll sitt berömda tal vid Lincolnmonumentet i Washington DC. När man talar om viktiga tal som hållits brukar frihetskämpens tal vara ett av de som lyfts fram. När man lyssnar på det så börjar det något trevande och verkar vara något han läser innantill, men sedan släpper han loss och det blir ett engagerande tal som lyfter. Talet betecknas som ett av de viktigaste leden i frihetskampen och strävandet efter jämlikhet i USA. Man räknar med att tusentals personer kommer att vallfärda till platsen idag och minnas. Talet är fortfarande värt att ta del av och tyvärr måste vi medge att full frihet eller jämlikhet ännu inte är uppnådd.
 

Ska en generaldirektör få behålla sin lön?

När en löntagare tvingas lämna sitt jobb, det vi i vardagen kallar " att få sparken" så mister man också sin lön. men för samhällets toppar råder andra regler. Ett antal personer som varit generaldirektörer har fått lämna jobbet, men behållit sin lön. Det kan finnas situationer där det är lämpligt att betala ett avgångsvederlag och att anställningen eller uppdraget sedan upphör. Men att få behålla sin lön under en längre tid upprör. Sveriges Radio ställer en fråga om vad vi anser om detta. Ska bli spännande att se resultaten.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5627830