Lyckad Matfestival i Skövde

Tusentals kom, åt och trivdes. Det har varit många debatter kring Matfestivalens vara eller inte vara. Då vi bestämde att genomföra årets version var det med många förändringar. De verkar vara lyckade. I Skövde ansvarar NEXT Skövde (vårt destinationsbolag) för evenemang. Tillsammans med lokalproducenterna, krögarna, föreningarna och andra arrangörer vill vi nu utveckla konceptet kring Matfestivalen. Intresset för mat och särskilt för det lokalproducerade är stort. I år samlades producenter på Hertig Johans Torg med en stor saluhall och restaurangtälten höll till i kyrkparken där en stor food court anordnades. Området var inhägnat och tanken var att vuxna och ungdomar skulle umgås, med förhoppningen att vuxna var en förebild för de yngre.
Nu ska vi samlas för att utvärdera årets koncept och sedan börjar starten för nästa års upplaga av Matfestivalen sista helgen i augusti.

Bra att Birro är kräktrött

Återigen säger Marcus Birro sådant som säkert många vill säga, men få uttrycker. I sina krönikor har han blivit något av en apologetiker (trons försvarare) och drar sig inte för att stå upp för kristna värden. Han skriver rätt fränt om sina kollegor i medievärlden som bestämt sig för att världen ska uppfattas på ett visst sätt och om man inte passar in i den så får man inget utrymme. Att 2 miljoner unga samlas till ett stort kristet möte gick spårlöst förbi och även om Jesusmanifestationen lockade betydligt värre så noterade vi att svensk media inte var alls intresserade att rapportera från den. Andra festivaler däremot, som då stämmer med journalisternas världsbild, får enorm uppmärksamhet.

"Journalister anser sig annars vara fördomsfria sanningsivrare och deras heders­kodex brukar bara besegras av ett något uppförstorat ego. Jag tror att det handlar om att vår svenska frigjordhet slagit en volt. Vi har i vår iver att bli fördomsfria och korrekta människor kommit fram till en sanning om hur världen bör se ut. Inte nödvändigtvis hur den ser ut, utan hur vi tycker att den borde se ut. Därför ser vi inte världen på världens villkor utan allt ska in i vår mall, silas genom vårt ­filter och sedan tappas upp på lättdruckna och sockrade buteljer.
Sedan sveper vi flaskan i en enda klunk.
Vi vill ha vår värld bekräftad helt enkelt. "

Läs gärna Birros krönika och reflektera över den.

Expressen

Kristdemokraternas prioriteringar i budgeten

Idag finns denna insändare publicerad i SLA.

Sänk skatten för pensionärerna

Regeringen förbereder en ny budget. Allianspartierna gick till val på att åstadkomma flera viktiga reformer. I helgen deklarerade statsministern att den viktigaste förändringen är sänkt restaurangmoms. Idén är bra och kan leda till fler arbeten, men sänkningen av skatten för pensionärerna är viktigare.

Det är tre åtgärder som bör genomföras innan vi sänker momsen på restauranger.

  • Sänk skatten för pensionärer (ca 2,3 miljarder)
  • Höj bostadstilläggen till barnfamiljer med svag ekonomi (ca 700 miljoner)
  • Förändra sjukförsäkringen (ca 1 miljard)

Vi kristdemokrater kommer att kämpa för våra hjärtefrågor. Att sänka skillnaden i skatt mellan de som arbetar och de som har arbetat hela livet är nödvändigt.

Idag samtalar vi om Värmlandsfrågan

Värmland vill bilda en ny region tillsammans med Västra Götaland. Nu måste de politiska partierna svara på denna invit. I dag kommer ett möte att hållas då frågan kommer att behandlas. Det verkar som att det inte finns en majoritet i Västra Götaland för en utvidgning av regionen på så sätt att Värmlands kommunerna skulle ingå. Mitt stalltips är att det inte blir någon ny region i västsverige. Ska bli spännande att följa denna fråga.