Världen har koll på Senegal

Valet i Senegal ser ut att ha gott lugnt till. Trots att konstitutionen säger att presidenten inte kan sitta mer än två perioder har Wade lyckats få stöd för att kandidera ännu en gång. Då han själv besökte en vallokal och röstade i helgen blev han utbuad, men något våld har ännu inte rapporterats. Världen avvaktar men följer noga rösträkningen och hopas att inga oroligheter ska blåsa upp.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4985712

Turisterna vill till kyrkan - problem eller möjlighet

I Skaraborg har vi många kyrkor som är stora turistmål. Nu har det blivit en diskussion om vem som ska äga Varnems klosterkyrka (http://www.skovdenyheter.se/nyhet/2989/soker-ny-huvudman-till-klosterkyrkan). Kyrkan är en församlingskyrka och används i stor utsträckning, men samtidigt så drar den massor av turister. Ett samarbete pågår också med Västsvenska Turistrådet att utveckla detta turistmål med en stor satsning på hela området. Det kan bli ett mycket stort besöksmålmi framtiden. Därför undrar man nu om ägandet. Är det rimligt att en liten församling åker på de stora investeringar som behövs (parkeringar, toaletter, fik etc) eller ska någon annan ta ansvar för detta med ett stigande intresse för området så kan frågan ses som både hot och möjlighet.

Positivt med Internationellt Café

Sista lördagen varje månad så anordnas det Internationellt Café i Pingstkyrkan Skövde. Ikväll var det 20 nationaliteter samlade. Både Internationella Kören, den Afrikanska Gruppen och en kvartett med tjejer vars rötter är i Mellanöstern sjöng. Vivian och Ammir var värdar och jag visade bilder från Mocambique. I december besökte jag våra missionärer Jeni och Mikael Bister och kunde framföra hälsningar från dem.
Det internationella arbetet präglar starkt församlingen och Pingstkyrkan har blivit en mötesplats där människor från hela världen möts. Emad Hanna påminde också om verksamheten i Parkstugan Södra Ryd där över 100 personer var samlade i torsdags för att lyssna till en egyptisk pastor.

Gott om lokaltidningar i Skaraborg - men läsarna sviker

Vi har gott om lokaltidningar i Skaraborg. Många har ett eget husorgan, men kampen om annonsörer har ökat i och med att fler kanaler för reklam ständigt tillkommer. Antalet prenumeranter är därför viktigt pch framför allt många läsare. Färsk statistik från Tidningsstatistik visar att många skaraborgska tidningar tappar. Sifforna är skillnaden mellan 2010 och 2011.
Nya Lidköpings-Tidningen 25200 (-600)
SLA Skaraborgs Allehanda 23500 (-400)
Mariestadstidningen 12700 (-200)
Skaraborgsbygden 11000 (+100)
Falköpings Tidning 8600 (-100)
Skaraborgs Läns Tidning 7000 (-200)
Västgöta-Bladet 3500 (0)
Hjo Tidning 2100 (-100)