Ska vi ge rösten till en pirat eller till en kristen?

Nu har medierna verkligen vaknat till och börjat att granska och kommentera Eu-valet så att det till och med börjar blåsa lite valvindar. Alla möjliga vinklar tas fram och det skrivs och berättas om både det ena och det andra.
Piratpartiet verkar fortfarande ha vind i seglen, men Göran Hägglund varnar och anser att de är ett "grisen-i-säcken-parti". Han hissar alltså varningsflagg för piraterna. Risken är stor att de kommer att marginaliseras i Europaparlamentetet då de betraktas som ett en-fråge-parti.

Tidningen Dagen har vänt sig till sina läsare i Tips-Bloggen och velat få in namn på kristna kandidater. En begränsad lista visar på några kristna politiker. Epitet är viktiga för en del väljare och det finns många olika att tillgå. Att vara kristen är att bejaka en livvsyn som gör att man står för värden som gör skillnad. Nu finns det kristna i så gott som alla partier och det gör inte saken lättare för en väljare som vill ha en kandidat som man kan identifiera sig med. Som råd till väljare bör man börja med att titta på vilken grund ett parti vilar på. Vilka värden bygger partiet på och hur ser själva bygget ut? 

Ella Bohlin gjorde bra ifrån sig i Agendas debatt och visade att hon är ett framtidskort. Det är intressant att höra kommentarerna om henne från både unga och gamla och att de samstämt säger att Kristdemokraterna har en bra kandidat i Ella. 

I praktiskt taget alla tidningar finns det idag rejält material och spekulation om EU-valet. På söndag får vi veta resultatet. Tills dess är allting spekulation.
,
 Expressen, Aftonbladet, DN, Dagen
Chimera

Att alla "hissar varningsflagg" för Piraterna är ju inte så konstigt iom det är folket som driver PP. inte politiken.

Ingen kan neka utveckling och iom att världen utvecklas mer och mer måste vi därmed ha ett parti som har kompetens på området och kan se till att utvecklingar såsom internet inte kommer användas för diktatur.

PP står för frihet.

Fredrik Larsson

Well hade Ella bara haft vettiga värderingar utöver sin kristenhet hade jag hållit med dig. Men hon anser att vi skall ha spårsändare på oss och alla rörelser skall registreras samt att våran post skall genomsökas.Vägen till helvetet kan även vara kantad med kristna förusatser. Se den barmärtige samariten. Det är bättre att rösta på någon som agerar kristet än någon som säger att dom är kristna om man vill ha sådana värderingar.Mvh

Fredrik Larsson

Sara

Ella är ett framtidshopp? Hon har hållt på med politik tillräckligt länge för att kunna mer, hon har ingen koll, smörar för ledningen och formligen sprutar floskler. Ella är ett skämt, i alla fall om man jämför med till exempel Åsa Westlund som också är ung och kristen och kandidat till EU-parlamentet. Värderingarna är viktiga, och man måste också kolla upp att kandidaterna kan sina frågor och att de har kompetens att driva dem. Ella har konstiga värderingar, låg kunskap och jag tror inte att hon kommer kunna göra ett bra jobb i Bryssel.