Det är vid köksborden som besluten tas

Göran Hägglund drog igång sin köksbordsturné i höstas. Nu är vi många lokala och regionala politiker som hakat på. Idén var att föra samtal kring köksborden, men det hela har växt och "köksbordsdemokratin" växer. Det hela handlar om principen om subsidiariet. Ordet i sig är en riktig tungvrickare, men om man säger köksbordsdemokrati är det fler som nappar.

Idén om köksbordsdemokrati handlar om att de beslut som en individ eller familj kan ta ska de själva fatta. Politikerna ska inte fatta sådana beslut som invånarna själva råder över. Däremot finns det självklart ett antal frågor som måste beslutas "för det allmännas bästa".

Tyvärr finns det alldeles för många klåfingriga politiker som inte kan låta bli att bestämma över sådant som "köksborden" borde ta beslut om.

Snackar vi om en köksbordsrevolution i Sverige?
Maria

Bra inlägg som får mig att minnas en fullmäktigedebatt för ca 1,5 år sedan där jag varje pratade om att vi måste ha mer köksbordsdemokrati. Tillslut blev en (S) ordförande så irriterad på detta snack om köksbordsdemokrati att hon gav i från sig ett långt och giftigt inlägg.