Mot(S)ägesfullt

Min morgontidning heter SLA (Skaraborgs Allehanda). Jag har som vana att börja min läsning med ledaren. Den är oftast mycket välskriven och ger en god analys på ett kortfattat sätt. Idag fastnade jag inför insikten om att även socialdemokraterna verkar gilla den politik som regeringen för.

De rödgröna har en massa förslag. De talar vitt och brett om allt de ska göra. Deras trovärdighet är dock naggad i kanten eftersom S har haft regeringsmakten i så många år och verkligen haft möjligheten att införa en massa förändringar. Tyvärr har de inte lett den svenska skutan i den riktning som väljarna önskar och därför fick alliansregeringen chansen att genomföra sin politik där arbetet står i centrum.

 

Idén om att var och en ska arbeta, kunna försörja sig och ta ansvar för de sina, har gått hem hos det svenska folket.

 

Ledaren i dag handlade om de motsägelser som S visar.

 

Vi ska inte sänka skatten, säger de rödgröna. Vi ska sänka skatten för pensionärerna, säger Mona Sahlin.

 

Vi ska avskaffa systemet med hushållsnära tjänster i hemmen, säger de rödgröna. Vi ska införa Butler-tjänster i kollektivtrafiken, säger Carin Jämtin.

 

Ledaren avslutas med:

”Sammantaget spelar dessa motsägelser en oro för att alliansen kanske, trots allt, förvaltat de sista fyra åren på ett ganska bra sätt. Också sett genom en socialdemokrats ögon”.

Tyvärr finns inte SLA på nätet i en version som är tillgänglig för alla. Den finns att abonnera på i pdf-format. Det är lite synd eftersom det ofta skrivs saker som kan intressera även de som inte valt att ha papperstidningen. För mig som ofta är ute och reser är det väldigt bra att kunna läsa tidningar via datorn