Dags för rikstinget i Örebro

Det är både högtid och inspirationsdags då Kristdemokraterna samlas till riksting. Det är vårt årliga möte som andra partier kallar kongress eller riksmöte. Ombud från hela landet möter upp och det samtalas om politik i dagarna tre.
Under rätt så många år har jag haft förmånen att få vara med i ledningen för genomförandet av rikstinget. Att vara ordförande i större sammanhang är alltid en utmaning. Det är oerhört mycket att ha kolla på.

Bilden är tagen 2009 då jag, Patik Vigren och Monica Selin var ordförandeteam. Vi är också föreslagna att vara presidium i år.

2010 möter vi upp till riksting i Örebro. Vi vet att örebroarna och Conventum är duktiga att arrangera stora evenemang.

I år kommer vi inte att behandla förslag från medlemmarna i partiet utan nu handlar det om tre stycken s k propositioner från partistyrelsen. Det är tänkt att genom samtal och debatt kunna mejsla ut de stora frågorna inför den kommande mandatperioden.

Inom partiet är inspirationen stor och vi är övertygade om att vår politik kan lyfta Sverige. Vi kommer att lyfta fram familjens stora betydelse i valrörelsen. Under rikstinget kommer vi bl a att debattera vårdnadsbidraget. Förslaget är att det ska fördubblas och införas i alla kommuner. Vi kommer också att ha intressanta samtal om "politikens gränser". Vi anser generellt att politikerna lägger sig i alltför mycket och att de beslut som medborgarna själva kan ta hemma vid köksbordet ska de också få göra.

Kristdemokraterna kommer att säga i årets valrörelse att politikerna ska ha mindre att säga till om. Medborgarnas makt ska öka.

För den som har tillgång till twitter så finns det en särskild kanal under rikstingen: #riks10