Mona har inte koll på vår politik

Mona Sahlin har inte lyssnat till Göran Hägglunds förklaringar om vad kristdemokratisk familjepolitik handlar om. I en intervju i Aftonbladet tycks hon mena att en kristdemokrat inte kan använda sig av den kommunala barnomsorgen. Antingen har hon inte koll på kristdemokraternas politik eller också så försöker hon att sätta en falsk bild på Kristdemokraterna.
Vår politik handlar om valfrihet. En familj ska kunna välja mellan att använda den kommunala barnomsorgen eller själv göra ansvara för sitt barn och då få stöd av samhället genom vårdnadsbidraget. Det ena är inte bättre än det andra. Det är först då det finns alternativ som ett verkligt val kan göras. Kristdemokraterna är för valfrihet och anser att det är föräldrarna som avgör, alltså inte myndigheten.

Nu är det kanske så att Mona var spänd efter det att journalisterna frågat henne hur det kan komma sig att socialdemokraterna är emot skatteavdraget för hushållsnära tjänster, men samtidigt använder sig av denna form av hemservice. Hyckleri anser vissa, så säkert var spänd och kanske försökte komma undan i en pressad situation genom att slänga ur sig något om kristdemokraterna. Det är nog min snälla tolkning. Troligtvis är hon inte påläst eller har lyssnat till vad Göran Hägglund säger.

Mona Sahlin, Göran Hägglund, Kristdemokraterna, Hushållsnära tjänster