Stoppa avvisningen av kristna irakier

I solidaritet med våra kristna bröder och systrar i och från Irak kommer nu ett nationellt upprop till regeringen; Stoppa avvisningen av kristna irakier. Förra veckans blodbad visar att det inte alls är tryggt i Irak som Migrationsverket ansett.

Vi har fått många vittnesmål om att förföljelser mot kristna pågår i Irak. Trots detta har Migrationsverket beslutat att avvisa irakiska flyktingar. Jag har träffat många kristna irakier och försökt att stötta genom att skriva till Migrationsverket. Tyvärr får de flesta avslag. Några glädjeämnen finns det också. Just nu är det flera familjer i Skövde som bara går och väntar på att gränspolisen ska komma och verkställa avvisningsbesluten.

Tidningen Dagen har startat en kampanj. Elisabeth Sandlunds artikel "Nu räcker det" är värd att läsa. Tidningen har också tagit fram en talong som man kan skriva på och skicka till regeringen.

Ett humant beslut är att regeringen omgående stoppar all avvisning till Irak och ger dem som vistas i Sverige permanent uppehållstillstånd.