Sjukvårdspartiet i Västra Götaland splittras

Det var med stor förvåning vi kunde konstatera att Sjukvårdspartiet i Västra Götaland bestämde sig för att medverka till en rödgrön ledning för vår region.

Tidigare har vi uppfattat Sjukvårdspartiet som att delar allmänborgergerliga värderingar och denna vänstervridning förvånade oss. Att de dessutom bestämde sig för att stödja en helt annan politik än den som de gått till val på ökade förvåningen.

Den rödgröna ledningen är helt beroende av Sjukvårdspartiet, men trots deras samverkan har de ändå inte majoritet i regionfullmäktige.

Nu verkar det som att splittringen ökar. Två av partiets ledamöter i Regionfullmäktige lämnar sin partitillhörighet och blir s k vildar.

De meddelar att de är oroade över partiets högervridning. Vi andra har enbart sett en vänstersväng, men det går så snabbt i utförskurvorna för partiet att det är svårt för oss andra att hålla koll.

Ledamöterna Lennart Ludvigsson och Marie Louise Karlin blir nu partilösa i regionfullmäktige men ska fortsatt stödja de rödgröna. Meddelandet om avhoppet kommer via ett pressmeddelande och GP skriver om detta.