Fotbollsvännerna fixar moralen

IFK Göteborg framstår som moralens främsta väktare. Det som inte juridiken, ekonomer, politiker eller ens Janne Josefsson och Uppdrag Granskning fixar det löser fotbollsvännerna i Göteborg.
Bakgrund: Uppdrag Granskning visar på en "kvittoskandal". Kanske är det rent av ett brott. Vi får se för en polisanmälan är gjord. Bolagets granskare, attestanter och kommissioner som ska lösa ett problem har inte kommit åt det. En person har gjort något som man inte får göra. Det verkar vara ställt utom allt tvivel. Men ingen har riktigt kommit åt det. Varken bolaget eller den mäktiga kommunen verkar ha någon lösning.
Vad sker då? Jo fotbollsklubbens ledning inser att denne person är deras egen ordförande. De känner säkert att de blir indragna i något som de känner är fel. Snabbt skrider de till verket. Personen ställs åt sidan, s k "time out" dvs under en tid är det inte han som förknippas med klubben. Har det då något med klubben att göra? Egentligen inte, men de anser att ett fel har begåtts och vill inte bli förknippade med detta.
Det verkar som att det finns en ledning i IFK Göteborg som har koll på rätt och fel, vett och etikett, moral och etik.
De är dessutom så mäktiga att de nu får stor uppmärksamhet och verkar vara den part som löser det som ingen annan löst.
 
Jag uppfattar att de säger: Sådant här ska man inte hålla på med. Det är fel. Den som begår fel får konsekvenser av sitt felaktiga beteende. Det är väl moralens väktare om några.
 
Nu finns det också en människa bakom allt detta. Jag tror att fotbollsvännerna är så kloka att de ger personen i fråga stöd, men tar avstånd från hans beteende.
 
Det verkar som att ledningen för IFK Göteborg verkar kunna skilja på person och sak. Om jag nu skulle bli medlem i en fotbollsklubb så vet jag nog vilken klubb jag skulle välja. Sådana personer med sådan styrka gillar jag att umgås med.
 
Om du inte såg Uppdrag Granskning så finns det möjlighet fortfarande: http://www.svt.se/ug/#./kommungranskarna-gbg-1?&_suid=138393551663008675651640555434