Skövde växer - utmaningar väntar!

Det är mycket poistivt som sker i Skövde. Fler vill flytta hit. Shoppingen går mycket bra. Övernattningar på hotell ökar. Ungdomsarbetetslösheten är tyvärr fortfarande hög, men den sjunker ändå. Antalet nystartade företag är på en bra nivå. Ja, så här kan man hålla på och räkna upp en massa positiva nyckeltal.
Samtidigt så ställer detta stora krav på kommunens utveckling. Särskilt i fokus har infrastrukturen varit och då många ska till och från staden ställer det krav på vägar och parkeringar.
Skövde Nyheter uppmärksammar detta i en artikel med rubriken "Vänj dig eller ta bussen". Många som åker till Skövde ska egentligen bara passera staden men får konkurrera med alla som ska in till centrum. Därför krävs nya förbileder.
Att åka kollektivt är den första lösningen, men för många är det inte ens att tänka på. Jag tillhör dem som oftast åker kollektivt (har kontoret i Vänersborg) och konstaterar att ibland är det fullt på bussar och tåg, men det finns också exempel där vi är få passagerar. Ett bra sätt att resa är bil, parkera på en pendelparkering och sedan ta bussen till arbetet. Det är möjligt för många fler än de som idag utnyttjar detta. Ett problem är att det finns för få pendelparkeringar, men de är oftast lättare att bygga än att kunna skapa fler parkeringsplatser i centrum.
Har du synpunkter på infarter och genomfarter i Skövde så hör gärna av dig. Konstruktiva idéer är alltid välkomna.