Många berörs av händelserna i Irak

De senaste dagarna och veckorna har många personer gjort sin röst hörd då det gäller de brutala övergrepp som sker i Irak och Syrien. Sent, men bättre sent än aldrig. Det har ordnats demonstrationer runt om i Sverige och det handlar om tusentals människor som mött upp och visat solidaritet.
Den manifestation som vi gjorde i Skövde finns dokumenterad nu och kan sökas på Youtube. http://youtu.be/pR-J2YSqZZA?list=UUd9PHYfHhx5_nDBwyYmjKOg
Det har varit flera personer som hört av sig och undrat vad de kan göra. Ett bra sätt är att skriva till Sveriges regering och mana dem till ytterligare engagemang. Alla adresser kan man finna på www.regeringen.se .
Det är fruktansvärda övergrepp som skildras men samtidigt så känns det skönt, mitt i alla bedrövelser, att många visar solidaritet och stöd för de förfölja kristna och personer med annan trosuppfattning. Det är inte endast en utrensning av kristna, men det känns skönt som kristen att just få manifestera stöd för andra trossyskon. Men det är lika hemskt att muslimer och andra troende inte heller respekteras av terrorgrupperna. Vi kan inte nog betona att alla människor har lika värde.
Kanske ska du ägna några minuter åt att skriva ett brev till våra makthavare. Visa att du är engagerad!