Möten på gator och torg

Jag gillar valrörelser. De innebär att man får prata mycket politik och möta många människor. Man får också lyssna till många livsöden. Många har tid att stanna upp och berätta om sina erfarenheter. Många har samtalat om vård och omsorgsfrågor, något som jag tar med mig i det fortsatta politiska arbetet.
Första besöket i dag var i Falköping. Där fanns alla partier samlade i valstugorna och det var mycket folk. Dan Hovskär satsar nu på att bli kommunalråd i Falköping och driver sin kampanj med teman om tillväxt, trygghet och trivsel. Vi höll några tal tillsammans. Centern bjöd på sju sorters kakor och det samlade väldigt mycket folk. Alex Bergström syntes på S-affischerna med budskapet "Vi säljer inte sjukhusen". Det har ingen annan tänkt heller så det är ett väldigt konstigt påstående. Ett slags icke-budskap, men troligtvis är det för att skapa oro bland väljarna.
 
 
 
Nästa stopp var i Vara där Katarina Andersson välkomnade till husvagnen som i dag ställdes upp på torget utanför kommunalhuset. Sedan ICA och Willys lokaliserades tillsammans så verkar det som att torget inte är någon samlingsplats. Här får nog partierna tänka om ifall de vill möta väljare under valrörelsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På väg hem från Vara stannade jag på E20 och tog denna bild. Det är en s k översvämmad väg. Några kommuner är hårt drabbade av de enorma vattenmängder som kommit. Många åkrar är som sjöar, men tio minuter därifrån så skördar man för fullt. Verkar vara väldigt lokalt väder.