Intensiva utbildningsdagar i Bryssel

 
Det har varit några intensiva utbildningsdagar i Bryssel. Kristdemokraterna satsar stort på valet den 25 maj 2014 då vi ska välja nya parlamentariker. Som ett led i en utbildning för oss som ska arbeta i valrörelsen ordnades en utbildning på plats i Bryssel. Alf Svensson som varit vår parlamentariker sedan 2009 lämnar nu sitt uppdrag och vi kommer att kämpa för att Lars Adaktusson och Ebba Bush Thor blir våra nya representanter i Bryssel.

Under några dagar fick vi möta parlamentariker. representanter från SKL. Svenskt Näringsliv, svenska representationen i Bryssel och stifta närmare bekantskap med EPP. European People´s Party är den största partigruppen i parlamentet och därmed ingår de svenska  kristdemokraterna i den grupp som utöver mest makt i parlamentet. I Sverige får vi ofta höra att vi är få, men på kontintenten är kristdemokraterna stora. Detta märks inte minst i Tyskland genom Angela Merker.
 
 
Det blev också tid för samtal och medieträning. Ola Mårtensson, biträdande verksamhetschef för KD, med ett förflutet som ledarredaktör höll en intressant genomgång av artikelskrivande inför valet. På programmet fanns också intervjuteknik och en genomgång av användningen av sociala medier.
 
Ebba Bush Thor är tvåa på valsedeln till Europaparlamentet och kommer att besöka oss i Skaraborg vid vår distriktsstämma 8 mars i Mariestad. Då kommer vi att dra upp riktlinjerna för EP-vals-kampanjen i Skaraborg.
 
Nu satsar vi på valet och ambitionen är att två parlamentariker ska representera Kristdemokraterna i Bryssel.