Hvita Hjorten - Läckö slott - i fokus för ännu ett pris

Grattis till Hvita Hjorten som fick en fin utmärkelse
I dag har White Guide haft stor gala och ännu en gång har Läckö Slott hamnat i fokus. Hvita Hjorten som drivs av krögarna Katrin Ljungblom och Stefan Söderholm har fått Årets Nära. Förra året fick Läckö Slott Årets Turismpris och nu är det maten som uppmärksammas. Bilden ovan är från slottsträdgården där råvaror odlas och sedan hanteras på Hvita Hjorten garanterar det närodlade. Bilden var från ett besök som styrelsen från Västsvenska Turistrådet gjorde i trädgården och sedan åt vi en utsökt gös i restaurangen.
 
Så här skrev man om utmärkelsen:

Årets Nära Gastronomi – i samarbete med LRF och Svenskt Sigill
Med utmärkelsen Årets Nära Gastronomi premieras en restaurang där närproducerade och närhämtade råvaror från svenska gårdar, marker, skogar och sjöar har en huvudroll och därmed bidrar till att lyfta fram den rika mångfalden i vårt lands skafferi – och möta höga krav i nutid och framtid.
Hvita Hjorten, Lidköping.
För att med ett passionerat förhållande till närodlade grönsaker, närfångat från vatten och skog och hela djur från traktens bönder ha utvecklat en underhållande och säsongsanpassad gastronomi som bjuder på en lustfylld kavalkad av naturnära smaker.

Det är värt att redan nu börja planera för ett besök på Läckö till sommaren. Viktoriahuset, som är naturrum till Vänerskärgården, maten och slottet är några pärlor som rekommenderas.