Lars och Ebba har prickat in rätt frågor

När en valrörelse planeras vet man aldrig vilka frågor som blir de heta. Inför årets EU-val var osäkerheten stor och är nog det fortfarande bara några dagar innan valet. Men det verkar som att Kristdemokraternas toppkandidater har haft god fingertoppskänsla.
Lars Adaktusson gick tidigt ut och talade om förföljelsen mot kristna. Detta har gjort att många kristna väljare men också förespråkare för mänskliga rättigheter har hakat på och förstärkt frågan. Det har varit få politiker som vågat sticka ut hakan i denna fråga, men nu finns det en ledare och då kommer efterföljarna.
När det gäller Ebba och griskrisen så är den bland de frågor som debatteras mest just. I min lokaltidning var det stort uppslag i dag kring importen av griskött och svenska bönders kamp för att överleva. Affischerna med Ebba och en griskulting symboliserar på ett utmärkt sätt denna fråga.
Mänskliga rättigheter och djurskydd verkar vara det som mest snackar om inför söndagens val. Nu arbetar vi hårt de sista dagarna för att nå väljarna.