Du vet vad du har - men inte vad du får

Nu har både Alliansen och Socialdemokraterna presenterat sina valmanifest. Det är bra för då märker man skillnaderna mellan alternativen.
Alliansen står samlad, har tydliga mål och vet vad de vill. Den inslagna jobblinjen - alltså riktiga jobb - ligger fast och flera viktiga reformer, både för skola och äldreomsorg har presenterats.
Socialdemokraterna står ensamma - om de kan regera ihop med V och MP är en gåta. Det verkar skilja väldigt mycket mellan dessa tre partier. Envist håller man också fast vid statligt finansierade sysselsättningar. Det låter bra att satsa på trainee-jobb, men de har också en stor baksida. När praktiktiden är ute så får man lämna arbetsplatsen om man inte kan anställa. Om det fanns pengar för anställning så hade antagligen arbetsgivarna redan anställt.
Det är alltså stora skillnader mellan Alliansen och S.
Efter åtta år vet svenska folket vilken bra regering som lett Sverige genom en enorm finanskris. Trots att vi också har påverkats starkt av omvärldens finansiella ras så står vi ändå starka i dag. Få länder i Europa har en så god ekonomisk stabilitet som Sverige. Detta kan snabbt raseras.
Mitt råd: Du vet vad du har - se till att inte köpa grisen i säcken. Låt regeringen få fortsätta och verka för att Sverige ska hålla ihop och byggas ut.