Ska Löfven ta något radikalt grepp om regeringen?

Det spekuleras vilt om vad Löfven ska göra i samband med den kommande regeringsombildningen? Törs han koppla några helt nya grepp och visa på initiativförmåga eller kommer han att låta MP utse två nya ministrar? Nästan alla politiska kommentatorer spekulerar i olika alternativ och på sociala medier diskuteras många olika lösningar.
I dagens DN skriver två ex-språkrör (Per Gahtron och Maria Wetterstrand) en debattartikel som kan tolkas på flera sätt. Det kan tolkas som att de framför en väldigt stark kritik mot Stefan Löfven och hans sätt att leda regeringen. I artikeln skriver de; " Om han övergår från att agera som om han ledde en majoritetsregering av 50-talsstil till att fullt ut markera sig som ledare för en rödgrön samarbetsregering, skulle chansen till rödgrön majoritet 2018 i ett slag öka". Jag kan inte tolka artikeln som annat än svidande kritik mot landets främste ledare.
De skriver också att Miljöpartiet behöver en nystart. Det behöver nog också regeringen. Om det inte händer något som skapar förtroende för regeringens samlade förmåga att leda kommer kraven på ett extra val att skalla högt igen. Sverige behöver en regeringsduglig regering. Om Löfven kan skapa en sådan återstår att se. Just nu är det många som tvivlar. Stalltips: Ett extra val är nog förestående.