Ser helst en M+KD-regering

I dag meddelar Annie Lööf att Stefan Löfven framöver kommer att driva så många C-frågor att hon stöttar honom som statsminister. Däremot ska varken hon eller andra centerpartister vara med i regeringen. Under hela valrörelsen har M,C,KD och L stått sida vid sida och sagt att vi behöver ett nytt ledarskap i Sverige. Kanske är det C som drivit den frågan mest? Att Sverige behöver en annan statsminister handlar helt enkelt om att vi tror att det behövs en förändring. Sverige behöver reformeras!
Två gånger har riksdagen under de fyra månader som gått sedan valet sagt nej till talmannens förslag. Nu ska en tredje omröstning ske nästa vecka. Innan dess ska olika beslutsorgan inom C och L ta ställning.
Matematiken ser ut så här:
S+MP har 116 röster (100+16)
C+L har 51 (31+20)
M+KD har 92 (70+22)
V har 28
SD har 62
 
Så då uppstår några alternativ:
Det mest sannolika:
C o L röstar jag till en S+MP-regering och får då 167 röster
Övriga partier röstar nej till S+MP-regering och vinner då eftersom det blir då 182 röster. Då blir inte Stefan Löfven statsminister.
 
Detta hänger alltså på att V säger nej. De har ingen som helst anledning att säga JA, men även om de avstår så vinner Löfvén. Men Löfvén blir då helt beroende av att ha stöd av V under de kommande åren, men varför skulle V stötta en regering, som enligt Annie Lööf, ska driva liberal politik?
 
Om de 182 rösterna säger nej till Löfven återstår omgång fyra.
 
Då kan följande ske; C och L avstår från att stoppa Kristersson. Då kan rösterna bli så att
M+KD och SD säger ja, dvs 154 röster säger JA. S och MP har 116 och får stöd av V vilket innebär att de får ihop 144 röster. Då blir Kristersson utsedd att bilda regering.
 
Så kontentan av detta av detta: Ingen logik kan förutsäga vad som sker de närmaste veckorna. Eller; vad som helst kan hända.