Snyggt med lite design

(null)
 
Jag är nykterist och det innebär att jag aldrig dricker alkohol. Tyvärr har jag varit med så många gånger om ett rätt dåligt beteende från serveringspersonal. Det är vanligt i mina uppdrag att jag är värd för middagar eller själv deltar i formella middagar. De är oftast tre-rättersmiddagar och ofta finns det ett förslag till viner som är anpassade till rätterna. För min del innebär det att jag då gärna ser alkoholfria alternativ. Tyvärr är det inte alltid så att det erbjuds. Jag har varit förvånad vid besök på "finare restauranger" att de inte kan erbjuda detta. I stort sett kan man säga att vinsten för en restaurang ligger nog mer på vinerna än på maten. Det innebär när de inser att jag är nykterist att de "förlorar" en intäkt för mitt kuvert. Flera gånger har jag beställt mineralvatten och lite motvilligt har servitören dunkat en flaska framför mig på bordet. Ofta oöppnad. Detta har i sin tur lett till att jag hört av mig till restaurangen och beskrivit det bemötande som jag fått. Jag hävdar att man ska ha rätt att få delta i en måltid som nykterist. Och det utan att man ses som en sämre gäst. Desto gladare blir jag när restaurangen har ansträngt sig och serverar mineralvattnet i en karaff eller liknande som ser snygg ut. Sådant imponerar på mig. Jag inser att det är lättast att ställa en flaska på bordet, men att anstränga sig lite mer ger mig ett bättre bemötande. Bilden ovan visar ett enkelt exempel hur man kan servera mineralvatten med lite finess.